Menu

Menu

ForsideElitehåndboldFacebookKalenderNyhederTest af guideTest af emnegalleryvejviser
Ansager
Indtryk fra området og Gulddalslund Plantage hvor der holdes skovens dag den 6. maj 2018 Foto: Kitty Gamkinn

Turister til Skovlund-Ansager området

Input fra mødet i Ansager Hallens cafeteria den 9. jan. 2018

I alt 24 deltager.

Martha Voss bød velkommen på udviklingsrådets vegne og kom med kort introduktion til aftenens indhold og forventninger til resultat af mødet.

Ultra kort: Hvad ser vi - hvem kommer i området - hvad vil vi gerne.

I Varde kommune omsættes for mere end 2,1 mia kr. på årsplan, der er ca. 4 mio overnatninger. Hvordan får vi noget mere ud af det?

Udviklingsrådet satser på at aftens resultat kan blive 4 – 6 emner, som området vil satse på kan udvikles til den kommende sæson, og øge kendskabet til området og give en øget omsætning og aktivitet i området. Der har været kontakt til og møde med PRO Varde/ Colin Seymour, og det er planen, at der skal være et samarbejde med PRO Varde om udvikling af de ideer, som aftenen vil frembringe.

Hvad er det vi oplever nu:

  • Mennesker til naturoplevelser
  • Modent publikum
  • Hytte by beboer (Omsæt 400.000Kr)
  • Børnefamilier til Legoland, Lalandia, Løvepark, Legeland Herning, Søfartsmuseum
  • Lystfiskere
  • Hollandske familier – ud pålandet turister
  • Seniorgrupper – familietur m. guide

Dagsorden

1. Beretning fra aktører
2. Brain storm i 4 grupper – ideer noteres på sedler der sættes på tavle
3. Opsamling og kaffe
4. Debat og udvælgelse af en række emner til videre bearbejdning med de involverede

Beretning fra aktører

Elise Kristensen, Ansager By Udvikling: ABU er klar til en indsats på turistområdet. 4-mands udvalg er nedsat – pakkeløsninger og oplevelser. Synliggør det vi har og evt. nye tiltag. Tror på et bredt publikum og mulighed for lang sæson.

Ingolf Knudsen, Ansager Jagt forening: Har haft positive oplevelser med gæster til mindre arrangementer. Er parat til at lave 4 -5 ”Events” med bue og pil, jagtgevær, riffel i løbet af sæsonen efter aftale.

Inger Thisted, Smagsgalleriet: Oplever et publikum som ikke spenderer de helt store summer, som sætter pris på ro og afslapning når attraktioner er besøgt. Men de besidder også en go` portion nysgerrighed.

Kitty Gamkin, Gulddalslund: Skoleskov ved Gulddalslund Plantage på Frifeldtvej. Godt emne til til en cykeltur/picnictur/spejdertrop. Mulighed for info om området og ”Sort Sol” hvis der kan laves aftale med ejer af Ålling sø. Brug for en fotograf, så spørg.

Brain storm

Forsamlingen delte sig i 4 grupper og der var livlig debat og opsamling af forslag i alle grupper. Brainstorm endte med ca. 40 ideer/forslag, som alle er samlet hos Udviklingsrådet.

Opsamling og debat

Der blev foreslået at satse på følgende ideer med mulighed for at supplerer undervejs i sæsonen:

a. Autocamperplads. Placering skal findes. Måske Kvie Sø gl. campingplads.
b. Kort med ruteforslag til vandreture og cykelture. Revision af det eksisterende og nyt.
c. Markedsføring. På nettet og papirform – indfaldsveje. Brochureomslag og rullende kalender. Samlet plan over aktiviteter
d. Mad i naturen. Candeligth diner, musik og mad eller på anden vis.
e. Kvie Sø. Området friskes op, f.eks renovering af bænke, forbedre udsyn til søen
f. Events. Jagt forening 4 gange – RIKA ridekluben 4 gange – andre 4 gange f.eks tur til hedeområde ved Nørholm, mountainbike, kanotur med guide, Mariehaven. Alle ”Events” lægges ind i fælles kalender

Der vil hurtigst muligt (denne uge) blive taget kontakt til PRO Varde med henblik på at få hjælp til at koordinerer aktiviteterne, få lavet en tidsplan, en oversigt over involverede personer og et oplæg til optimering af markedsføring.

Der skal også laves oplæg til hvordan der kommer økonomi til at sætte projekterne i gang - dog er det ikke alle, der kræver de store investeringer.

Kr. Støjberg, Udviklingsrådet

torsdag 11 jan 2018 - Karsten Madsen
Vist: 1083 gange