Menu

Menu

ForsideElitehåndboldFacebookKalenderNyhederTest af guideTest af emnegalleryvejviser
Ansager
Broen på Grødevej over den gamle kanal er i dårlig stand og kan ikke mere tåle tunge køretøjer Foto: Karsten Madsen

Broen på Grødevej over kanalen i dårlig stand

Tunge køretøjer skal køre over enkeltvis eller køre en alternativ rute for at passere kanalen

I efteråret 2017 gennemførte Varde Kommune et rutinemæssigt eftersyn af broer og tunneler. Her blev det bemærket, at vejbroen på Grødevej krævede et nærmere eftersyn. Den 19. december 2017 modtag Varde kommunen en synsrapport fra Rambøll Danmark A/S. Konklusionen i rapporten var, at broen var i meget dårlig stand, og at tung trafik over broen skulle begrænses.

Den 20. december 2017 blev der indført restriktioner for totalvægt og passagebredde på broen.

Det betyder, at frem til broen er renoveret eller skiftet, må der kun passere køretøjer svarende til 12 t max vægt og 8 t max akseltryk. Normalt gælder det i hvert kørespor, men i dette tilfælde skærpes max lasten til ”samlet last på broen”. Det vil sige, at der kun må køre ét køretøj på max 12/8 t ud på broen ad gangen. For at sikre dette er broen indsnævret til et kørespor. Hvis to tunge køretøjer mødes ved broen, vil den ene part skulle holde tilbage for den anden part.

Vejmyndigheden og Varde kommune er bevidst om, at det betyder forringelse af serviceniveauet i den kommende periode. Men af sikkerhedsmæssige årsager, var der ikke andet at gøre her og nu. Udvalget for Plan & Teknik vil snarest få forelagt sagen med henblik på at finde en løsning. Når udvalget har truffet en beslutning, vil der komme en ny orientering.

Køretøjer større end 12/8 tons skal i den mellemliggende periode benytte omkørsel via Grønnemosevej/Hoddemarkvej, hvis de skal passere Kanalen på Grødevej.

Karsten Madsen

tirsdag 30 jan 2018 - Karsten Madsen
Vist: 878 gange