Menu

Menu

ForsideElitehåndboldFacebookKalenderNyhederTest af guideTest af emnegalleryvejviser
Ansager
Foto:

Søndag indsættes sognepræst Tom Ahlmann som vikar

Tom Ahlmann vil virke som sognepræst i Skovlund og Ansager, mens Trine Lydeking er på barsel

Provst Lise Hindsholm deltager i søndagens gudstjeneste kl. 9.00 i Ansager kirke og forstår indsættelsen, hvorefter Tom Ahlmann tager over og har både barnedåb og altergang i sin første gudstjeneste.

Tom Ahlmann har været sognepræst i Holbæk i Norddjurs de sidste 6 år. Men har sagt sin stilling op for at følge sin kone Lise-Lotte Kristensen til Aabenraa, hvor hun har fået ansættelse ved Sct Nicolai Kirke som organist.

Parret har lejet en bolig, men Tom Ahlmann håbber at finde et præsteembede i omegnen af Aabenraa med tilhørende præstegård.

- Vikariatet i Skovlund-Ansager passer perfekt til tiden, inden jeg finder et mere varigt embede, forklarer Tom Ahlmann. De to menighedsråd og Tom Ahlmann har allerede set hinanden an og er begyndt samarbejdet.

Tom Ahlmann vil være at træffe i Ansager, når der er brug for ham, men vil ellers bo i Aabenraa.

- Der er ingen grund til at køre til Ansager for at skrive en prædiken, der finder vi en praktisk løsning. Men jeg er her til samtaler, konfirmandundervisning, gudstjenester og hvor der ellers er brug for mig, forklarer Tom Ahlmann.

- Jeg er sentudviklet præst, siger Tom Ahlmann med et smil og hentyder til, at han først som 48-årig begyndte sit teologistudie ved Aarhus Universitet og afsluttede sit studie i 2011.

Tom Ahlmann er født i Brønderslev og gik i skole i Aalborg. Siden har han læst russisk på universitetet og haft sit eget oversættelsesfirma med adresse i England gennem adskillige år.

Tom Ahlmann har et musikalsk talent. Som ung spillede han guitar, siden klaver og nu prøver han kræfter med at spille obo, som han synes har en pragtfuld lyd. Han har også været kirkesanger i Grenå

Karsten Madsen

lørdag 2 feb 2019 - Karsten Madsen
Vist: 1776 gange