Menu

Menu

ForsideElitehåndboldKalenderNyhederTestTestgalleryvejviser
Ansager
Per Olsen fandt lørdag en mortergranat med sin metaldetektor på marken mellem Tiphedevej og Kvie Søvej. En af bomberydderne viser granaten frem Foto: Karsten Madsen

Mortergranat fundet nær ved Kvie Sø

Politiet tilkaldte bomberydderne fra Skive Kaserne

Per Olsen er lørdag på besøg på egnen, og har af markejeren fået lov til at gå på jagt med sin metaldetektor. Tidligere på dagen har han på marken mellem Tiphedevej og Kvie Søvej fundet en 8 shilling sølvmønt fra 1738.

Nu bipper det igen kraftigt i Per Olsens metaldetektor. Bippene skyldes en større rusten metalgenstand, som straks bliver gravet op og med spaden befriet fra vedhængende jord. Det rustne jern har umiskendeligt facon som en granat, så Per holder skyndsomst inde med at banke rust af genstanden.

Politiet bliver ringet op og får tilsendt et foto af den granatlignende genstand. Fotoet sendes videre til bomberydderne, som vurderer, at det vil de se nærmere på.

Kl. 14.30 er de fremme på stedet. Det er ganske rigtigt en mortergranat, der mest sandsynligt er fra krigens tid. Der var dog ikke mere sprængstof tilbage i den, vurderer de efter at have skrabt hul ind til dens indre. De tager granaten i hånden og med sig hjem til kasernen.

Et par gange årligt sprænger de, hvad de har fundet, forklarer de to bomberyddere. Denne granat kommer med i bunken næste gang, de sprænger.

Måske ses vi igen, lyder det fra bomberydderne, da de igen begiver sig nord på, og Per genoptager sin jagt på spændende genstande.

Karsten Madsen

 

 Galleri

Galleri

Galleri

Galleri

 Bomberydderne

Ammunitionsrydningstjenesten EOD i Skive dækker hele landet, når det kommer til sprængfarlige opgaver. De rykker stadig jævnligt ud til miner og andre effekter fra 2. Verdenskrig.

Mere end en gang om dagen kaldes bomberydderne i Skive up på opgaver, som fx. denne ved Kvie Sø.

Det er den helt rigtige måde at håndtere det på, som Per Olsen gjorde, forklarer bomberydderne. Lad det ligge, hvis det ser mistænkeligt ud. Kontakt politiet og følg deres anvisninger.

 

Læs også: To mortergranater spængt ved Kvie Sø

fredag 13 sep 2019 - Karsten Madsen