Menu

Menu

ForsideElitehåndboldFacebookKalenderNyhederTest af guideTest af emnegalleryvejviser
Warning: Undefined array key "copyright" in /customers/6/8/6/ruban.nu/httpd.www/index.php on line 6023
Skovlund Kirke by night - dronefoto Video: Niels Winther

Vi var på fotokursus

Det blev tre sjove aftener, hvor vi legede med kameraet, fløj med drone og fik masser af tips. Du kan også nå at være med og det er gratis.

Over efteråret kan du komme på en række kurser i at formidle gode historier i foto og tekst. Kurserne er rettet mod de, der i en forening eller by-hjemmeside ønsker at blive bedre til at tage og redigere foto/video og skrive tekster, så de fanger modtagerens opmærksomhed. Alle er velkomne uanset tilknytning til en forening.

Det gode pressefoto

En lille flok på fire fra 6823-området var med på kursus i sidste uge. "Det gode pressefoto" var titlen på kurset. Fotograf Rasmus Bendix fra Varde underviste.

I forløbet prøvede vi kræfter med at fotografere portrætter i et fotoatelier, hvor vi eksperimenterede med at indstille lamper og kamera. I en sportshal, hvor belysningen notorisk er udfordrende, blev det til fotos af bordtennisspillere og bowlingkugler i fart både med og uden blitz.

En aften fik vi besøg af en prof. dronepilot, der kom med sin drone og alle flyvetilladelser. Vi fik mulighed for selv at styre dronen og tage både stillbilleder og video højt oppefra. Videoen ovenfor med Skovlund Kirke er et eksempel.

Vi var alle enige om, at vi havde haft det sjovt og var blevet inspireret til at eksperimentere videre. Vi planlægger allerede, hvilket kursus vi skal på næste gang.

Næste kursus i "Det gode pressefoto" holdes over tre aftener den 13/10, 14/10 og 15/10 Bendix Studie Varde og evt. i Næsbjerg.

Nederst følger et par andre testskud fra forløbet.

Karsten Madsen

Kurser i formidling af tekst og fotos / Borgerjournalistik

Stort set alle foreninger har brug for at kommunikere med deres medlemmer og med den store offentlighed. Specielt det sidste kan være svært! Men nu får du chancen for at forbedre din kommunikation - i ord og i billeder - med offentligheden - og med jeres medlemmer. Med andre ord: du kan forbedre dine evner til at skabe opmærksomhed om din forenings aktiviteter.

Ruban tilbyder en lang række kurser i perioden frem til udgangen af november 2020.

Vores udgangspunkt er "borger-journalistik" men det dækker i virkeligheden blot over evnen til at formidle et budskab i ord og billeder. Noget alle foreninger har brug for.

Læs mere om de forskellige kurser: HER

Find tid og sted: HER

Hvis i vil vide mere om indholdet af kurserne bedes I kontakte underviserne:
Katrine Friisberg: k@katrinefriisberg.dk
Rasmus Bendix: billederbybendix@gmail.com

 

Galleri

Galleri

Galleri

Galleri

Galleri

Galleri

Galleri

Galleri

Galleri

Galleri

Galleri

 

fredag 11 sep 2020 - Karsten Madsen
Vist: 856 gange